top of page
  • Diana

Kokiais atvejais pasiteisins Pagalbos linija?



Jei svarstote apie Pagalbos linijos paslaugą, padėsime jums apsispręsti. Pateikiame kelis dažniausius pavyzdžius, kai Pagalbos linija ypač pasiteisina.


Sveikatos sutrikimas

Įvairūs sveikatos sutrikimai pasitaiko toli gražu ne tik senatvėje – pasijusti prastai, nualpti, pajausti didžiulį skausmą ar patirti kitokį sveikatos sutrikimą galime bet kuris, nuo to niekas neapsaugotas. Ypač tai aktualu asmenims, kurie turi sveikatos problemų, yra garbaus amžiaus ar gyvena vieni.


Nelaimingi atsitikimai

Nors savo namuose ir kieme visada bandome susikurti saugią ir patogią aplinką, visgi lemtis kartais pakiša koją. Kartais paprasčiausias noras pasiekti daiktą iš aukštos spintelė užsilipus ant kėdės gali baigtis trauma. Taip pat neretai pasitaiko traumų ant laiptų, soduose, virtuvėje ar panašiai. Jei patyrę traumą negalėtumėte eiti ar išvis judėti, Pagalbos mygtukas gali būti išsigelbėjimas, siekiant pranešti apie nutikimą.


Negalia

Jei negalite vaikščioti, galbūt nematote, negirdite ar turite kitą negalią, pagalbos poreikis gali ištikti dažniau. O juo labiau jei gyvenate vienas arba daugiau laiko praleidžiate vienas, pavyzdžiui, antrai pusei, vaikams ar kitiems asmenims, su kuriais gyvenate, būnant darbe. Tokiu atveju turėti Pagalbos mygtuką gali būti labai naudinga, nes tai būtų greita ir patogi susisiekimo priemonė.


Nekviesti „svečiai“

Nesame apsaugoti ir nuo ilgapirščių. Maža to, pastarieji šiais laikais gana gudrūs, tad senyvo amžiaus asmenys, juo labiau gyvenantys vieni, gan dažnai tampa jų taikiniais. Ir net nebūtina namo ar buto šeimininkams nebūti namuose – ilgapirščiai apsilankyti gali net ir esant šeimininkui. Įvertinkite ir tai, kad ligotas, senyvo amžiaus žmogus vargu, ar galės apsiginti, tad Pagalbos mygtukas šiuo atveju gali būti nepamainomas. Jei išgirstate, kad kažkas bando įsilaužti į namus, spustelėkite mygtuką ir išsikvieskite pagalbą.


Tai tik keli atvejai, kuomet Pagalbos linija gali būti naudinga, apsaugoti jūsų turtą, suteikti progą laiku gauti pagalbą. Tai gali būti puiki dovana brangiam žmogui.

Nacionalinis pagalbos centras
Konstitucijos pr. 26, 08105 Vilnius
Swedbank LT527300010089787558

Teisinė forma – viešoji įstaiga. Kodas 300128323.

Paramos gavėjo statusas nuo 2005-07-07
Duomenys apie įstaigą kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre.

© 2024, Nacionalinis pagalbos centras
 

Susisiekite

Konstitucijos pr. 26, Vilnius

Darbo laikas: I-IV-8:30-17:30, V-8:30-16:30

+370 612 24982

info@pagalboslinija.lt

bottom of page